• Nieuw

Winston XStyle Blue

€ 51,30
Geen belasting

Moderne smaak. Compacte maat. 

Teergehalte: 6 mg, Nicotinegehalte: 0,5 mg 

Prijs voor: 1 doos = 10 pakken = 200 stokjes. 

Aantal stuks

De minimale bestelhoeveelheid voor het product is 2.

Het merk is vernoemd naar de stad Winston-Salem in de Verenigde Staten, North Carolina. Deze stad is het centrum van de tabaksproductie en daar werd de eerste Winston-fabriek geopend. De oprichter van het merk wordt beschouwd als de R. J. Reynolds Corporation, die in 1875 begon met het produceren van Winston-sigaretten. 

Winston-sigaretten waren de eerste commercieel geproduceerde filtersigaretten in de Verenigde Staten. Op verschillende tijdstippen werden ze erkend als: "beste sigarettenmerk" (1956), "best verkochte sigaretten in de Verenigde Staten" (1965). 

Filtersigaretten werden voor het eerst gemaakt in Europa en werden al snel het nummer 1-product onder lokale rokers. Amerikaanse fabrikanten pikten de trend op en begonnen hun eigen product te ontwikkelen. De ontwikkelaars hebben de taak gesteld om een sterke, rijke smaak te behouden, maar de sigaret te voorzien van een betrouwbaar filter. 

RJ Reynolds Tabaksexperts gebruikten een speciale tabaksmelange die snel populair werd en wereldwijde bekendheid verwierf onder de naam ‘American Blend’. Een onderscheidend kenmerk van het boeket was de toevoeging van Burley-tabak aan de klassieke blend, die werd gefermenteerd met behulp van de nieuwste warmtebehandelingstechnologie om een lichte nasmaak van karamel te creëren. 

Momenteel staan Winston-sigaretten in de toplijst van de meest gekochte sigaretten ter wereld. In de VS vindt hun productie nog steeds plaats in RJ Reynolds Tobacco Company, in de rest van de wereld wordt het geproduceerd door andere bedrijven. 

XStуle - maat iets kleiner dan de klassieke King Size, de zogenaamde "quen size". De smaak is licht en subtiel, met koolstoffilter-mondstuk vermindert de intensiteit van de geur van rook. Hoeveelheid schadelijke stoffen in mg per sigaret (teer / nic): 

 

  • Blauw - 6 / 0,5; 

  • Zilver - 4 / 0,2.